تست طرحواره های یانگ + تفسیر پیشرفته
پرسشنامه هوش معنوی بدیع
  • توضیحات محصول
  • دیدگاه ها (1)
  • سوالات متداول

پرسشنامه هوش معنوی بدیع

می توان گفت که همه ی انسان ها حتی شده یک بار، در طول زندگی خود در شرایط فشار و استرس قرار می گیرند و با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند. افراد در مقابله با مشکلات و فشارها شیوه های مختلفی برای کنار آمدن اتخاذ می کنند. گاها به کارگیری این روش ها و تکنیک ها می تواند کارآمد و موثر باشد و گاها بالعکس. یکی از این شیوه های کارآمدی که بسیار مورد استفاده افراد در سنین مختلف، چه جوانان و چه افراد میانسال قرار می گیرد، متوسل شدن به نیرویی معنوی و درخواست کمک و حمایت از این نیرو می باشد.

این پرسشنامه با هدف ارزیابی هوش معنوی در افراد در سال 1389 توسط بدیع طراحی شده است.

پرسشنامه هوش معنوی بدیع دارای 42 سوال است. در این پرسشنامه ابعاد و مولفه های هوش معنوی مورد بررسی قرار گرفته است:

  • تفکر کلی و بعد اعتقادی
  • توانایی مقابله و تعامل با مشکلات
  • خودآگاهی و عشق و علاقه
  • پرداختن به سجایای اخلاقی

این پرسشنامه بر اساس مقیاس لیکرت پنج درجه ای و گزینه های بسیار کم، کم، گاه گاهی، زیاد و بسیار زیاد می باشد.

هم چنین روایی و پایایی این پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفته و بالا گزارش شده است. پایایی این پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ و تنصیف به ترتیب 85/0 و 78/0 گزارش شده است.

همچنین این پرسشنامه دارای نمره گذاری نیز می باشد.

تعریف هوش معنوی

اصطلاح هوش معنوی بار ها و بارها مورد تحقیق و ارزیابی متخصصان مختلف قرار گرفته است. این اصطلاح برای اولین بار توسط استیونز در سال 1996 بیان شد و پس از آن افراد دیگری مانند امونز این اصطلاح استفاده و برای آن تعاریفی ارائه دادند و سعی کردند آن را تعریف کنند.

به صورت خلاصه هوش معنوی در مورد همه ی آن چیز هایی است که انسان به آن ها اعتقاد و باور دارد؛ اینکه فرد به چه نیروی ما فوق طبیعی اعتقاد و باور دارد و یا اینکه ما چرا به دنیا آمدیم و چرا از دنیا می رویم و مواردی نظیر اینکه پس از مرگ چه اتفاقی برای ما می افتد و اصلا آیا جهانی برای بعد از مرگ وجود دارد؟ و سوالاتی از این قبیل که همواره ذهن انسان ها را به خود مشغول ساخته است، در زمره هوش معنوی قرار دارد و هم چنین مورد بررسی قرار می گیرد. شایان ذکر است که بر خلاف دیگر انواع هوش که ممکن است به غیر از انسان ها در دیگر انواع موجودات و مخلوقات هم وجود داشته باشد، هوش معنوی خصیصه ای است که فقط مختص ذات انسانی است و در انسان ها وجود دارد.

مولفه های هوش معنوی

هوش معنوی که موضوع اصلی بسیاری از تحقیقات بوده است، دانشمندان در جریان تحقیقات و بررسی های خود ابعاد و مولفه هایی را برای آن ذکر کرده اند. مثلا نحوه تفکر و اعتقاد ما به ذات واحد که خداوند می باشد و به طور کلی اعتقاد ما به او جز یکی از این مولفه هاست. مواقعی را در نظر بگیرید که فرد با مشکلاتی رو برو شده است، نحوه مقابله فرد با مشکلات هم در زمینه هوش معنوی مهم است. اینکه موارد اخلاقی همواره رعایت شود بعد دیگری از هوش معنوی است.

دانلود رایگان
کاربر ایکشو
2 سال قبل

خیلی ممنون از حمایتتون

نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.

شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت

چند مولفه در این پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفته است؟

مولفه هایی مانند تفکر کلی و بعد اعتقادی، توانایی مقابله و تعامل با مشکلات، خودآگاهی و عشق و علاقه، پرداختن به سجایای اخلاقی در این پرسشنامه ارزیابی شده است.

این پرسشنامه چند سوال دارد؟

این پرسشنامه دارای 42 سوال است.

آیا این پرسشنامه روایی و پایایی دارد؟

بله این پرسشنامه دارای روایی و پایایی خوبی می باشد.

هدف از ساخت این پرسشنامه چیست؟

هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی هوش معنوی در افراد است.

آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟

بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری می باشد.

پرسشنامه هوش معنوی بدیع چیست؟

این پرسشنامه در سال 1389 توسط بدیع به منظور سنجش هوش معنوی افراد ساخته شده است.

پشتیبانی در تلگرام پشتیبانی در تلگرام