پرسشنامه فرآیند چرخه یادگیری هفت گانه کرفت
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه فرآیند چرخه یادگیری هفت گانه کرفت
این پرسشنامه توسط کرفت در سال 2001 ساخته شده است.
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی فرآیند پرخه یادگیری هفت گانه در دانشجویان بوده است.
پرسشنامه فرآیند چرخه یادگیری هفت گانه کرفت دارای 14 سوال و 7 مولفه ی:
- استنباط
- مشارکت
- اکتشاف
- توضیح
- بسط یادگیری
- ارزیابی
- و توسعه یادگیری می باشد.
مقیاس این پرسشنامه بر اساس طیف لیکرت پنج درجه ای می باشد و روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.
اگر بگوییم همه ی ما انسان ها در طول عمر خود دائما در حال یادگیری هستیم، بی راه نگفته ایم. ما انسان ها از همان زمان هایی که کودکی خردسال هستیم ت زمانی که پیر و سالمند شده ایم در مورد موضوعات مختلف یاد می گیریم. یادگیری یکی از موضوعات و مولفه های کلیدی در علم روانشناسی بوده و چه بسا نظریه هایی نیز بر مبنای آن به وجود آمده است.
یادگیری چیست؟
به طور کلی یادگیری نوعی کارکرد است؛ ما به کمک یادگیری می توانیم دانش خودمان در مورد یک موضوع، توانایی هایمان، رفتار ها و انتخاب ها و بسیاری از موارد دیگر را اصلاح کنیم و یا مفاهیم مختلفی را تغییر دهیم و تجاربمان در مورد امور مختلف را اصلاح کنیم. دو نکته مهم در مورد یادگیری شامل این مسئله می شود:
- اول اینکه، یادگیری همواره با تغییر همراه است
- دوم اینکه یادگیری هرگز به پایان نمی رسد؛ به بیان بهتر یادگیری فرآیندی بی انتهاست. مثلا ما در هنگام تماشای سریال مود علاقه خود هم ممکن است نکات جالب توجه یاد بگیریم و تغییراتی در ذهن ما به وجود بیاید.
اما شاید با به کار بردن کلمه یادگیری این کلمه را با آموختن و یادگیری در محصلان، دانش آموزان و دانشجویان در ارتباط بدانید. حقیقت امر این است که محصلان در هر مقطعی که باشند، در حال آموختن و یادگیری از معلمان و اساتید می باشند. به طور کلی یک چرخه برای یادگیری که دارای هفت مرحله می باشد، توسط متخصصان بیان شده است.
فرآیند چرخه یادگیری هفت گانه
بر اساس این چرخه یادگیری، هفت مرحله برای یادگیری ذکر شده است؛ این هفت مرحله عبارت اند از:
- مرحله اول، مرحله استنباط است؛ در این مرحله استاد بر اساس دانش دانشجویان که نسبت به یک موضوع وجود دارد، موضوعی را برای بحث کردن انتخاب می کند و در همین راستا سعی می کند، در مورد تصورات نادرست دانشجویانش نسبت به موضوع مطرح شده پی ببرد.
- مرحله دوم، مرحله مشارکت است؛ استاد در راستای موضوعی که برای بحث انتخاب کرده، فعالیت های مرتبط با همان موضوع مانند انجام آزمایش و .. را انتخاب می کند، تا بدین وسیله توجه دانشجو را به موضوع جلب کند.
- مرحله سوم، مرحله اکتشاف است؛ در این مرحله دانشجو به فعالیتی که استاد تعیین کرده است، می پیوندد و سعی می کند کارکرد هر چیزی را در این فعالیت ها کشف کند.
- مرحله چهارم، مرحله توضیح است؛ در این مرحله، دانشجویان با انواع نظریه های مرتبط با آن موضوع، قوانین و اصول و ... آشنا می شوند و استاد هم به عنوان یک راهنما به دانشجو کمک می کند تا اطلاعاتی که یاد گرفته در ذهنش طبقه بندی کند.
- مرحله پنجم، مرحله بسط یادگیری است؛ در این مرحله فرصتی فراهم می شود تا دانشجویان هر آنچه را یادگرفته اند، در مورد موضوعات جدید به کار بگیرند.
- مرحله ششم، مرحله ارزیابی است؛ در این مرحله استاد می تواند هرآنچه به دانشجو یاد داده است را ارزیابی کند.
- مرحله هفتم، مرحله توسعه یادگیری است؛ در این مرحله استاد دانشجو را سمت به کار بردن مفهوم تازه ای که یاد گرفته اند در امور مختلف هدایت کنند.
پرسشنامه فرآیند چرخه یادگیری هفت گانه کرفت چیست؟
این پرسشنامه به ارزیابی چرخه یادگیری افراد می پردازد.
این پرسشنامه را چه کسی ساخته است؟
این پرسشنامه توسط کرفت ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
مدل چرخه یادگیری چند مرحله دارد؟
این مدل دارای 7 مرحله است.
مراحل چرخه یادگیری کدام اند؟
استنباط، مشارکت، اکتشاف، توضیح، بسط یادگیری، ارزیابی و توسعه یادگیری می باشد.
آیا روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است؟
بله روایی و پایایی این پرسشنامه تایید شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت