پرسشنامه مقیاس چند نگرشی تمایل به خودکشی اورباخ (MAST)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (0)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه مقیاس چند نگرشی تمایل به خودکشی اورباخ (MAST)
این پرسشنامه توسط اسرائیل اورباخ، ایلانا میلستین، دووهار ایون، الن آپتر، سام تیانو و آونر الیزور در سال 1981ساخته شده است
هدف از ساخت این پرسشنامه ارزیابی تمایل به خودکشی در نوجوانان می باشد.
این پرسشنامه دارای 30 سوال و 4 خرده مقیاس:
- جاذبه زندگی
- عدم پذیرش زندگی
- جاذبه مرگ
- عدم پذیرش مرگ می باشد.
روایی و پایایی مقیاس چند نگرشی تمایل به خودکشی اورباخ (MAST) تایید شده است.
یک فایل مقاله انگلیسی نیز ضمیمه شده است.
خودکشی چیست؟
خودکشی جز اقدامات ناراحت کننده ای است که در متون علمی روان شناسی، جامعه شناسی و .. به کرات مورد بررسی قرار گرفته است. خودکشی را یک عمل عمدی و آگاهانه در جهت پایان دادن به زندگی، تعریف کرده اند. در تحقیقات ویژه ای علل روی آوردن به خودکشی و چرایی آن، عوامل تاثیر گذار بر آن مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، دلایلی که افراد برای اقدام به خودکشی ذکر کرده اند، متفاوت از یکدیگر می باشد.
دلایل روی آوردن افراد به خودکشی کدام است؟
دلایل متفاوتی چون ابتلا به بیماری های جسمانی، اختلالات روان شناختی همچون افسردگی، دو قطبی، فقر، سو مصرف مواد، جدایی و شکست در رابطه عاشقانه، فشار جامعه بر افراد و .. جز دلایل و عوامل اثر گذار بر خودکشی در نظر گرفته شده است. جالب است بدانید، اقدام به خودکشی در زنان نسبت به مردان بیشتر بوده اما آمار مربوط به مرگ بر اثر خودکشی در مردان بیشتر است.
تمایل به خودکشی در نوجوانان
تمایل به خودکشی ممکن است در هر فردی چه زن و چه مرد وجود داشته باشد و این تمایل منفی تاثیرات سو زیادی دارد. تمایل به خودکشی به خصوص در سنین نوجوانی، زمانی که نوجوانان تحت تاثیر احساسات هستند وبه صورت تکانه ای عمل می کنند، بیشتر می باشد. متاسفانه نرخ تمایل نوجوانان به خودکشی روز به روز در حال افزایش است و این آمار نگران کننده می باشد. یکی از مهم ترین دلایلی که منجر به تمایل نوجوان به پایان دادن زندگی اش می شود، عدم تعامل صحیح و البته کارآمد با اعضای خانواده و به خصوص پدر و مادر است.
چه دلایلی میل به خودکشی در نوجوانان را تقویت می کند؟
یک نوجوان به دلایل متفاوتی همچون: درماندگی و نا امیدی، ابتلا به افسردگی، اعتماد به نفس و عزت نفس پایین، تحت تاثیر قرار گرفتن از سوی همسالان و حتی فشار همسالان، احساس ناکارآمدی، احساس بی ارزش بودن، احساس تنش و تحریک پذیری، انزوا و عدم تمایل به برقراری روابط اجتماعی و .. ممکن است میل به خودکشی داشته باشد. از بهترین راهکارهای جلوگیری از خودکشی در نوجوان، آموزش روش های فرزند پروری موثر به والدین، سرگرم کردن نوجوانان با فعالیت های هدفمند، مشاوره و دادن آگاهی به نوجوانان، درک و همدلی با نوجوانان و .. می باشد.
در صورتی که تمایل به ارزیابی متغیر تمایل به خودکشی در نوجوانان داشتید، می توانید از پرسشنامه معتبر تمایل به خودکشی اورباخ و همکاران استفاده کنید.
پرسشنامه مقیاس چند نگرشی تمایل به خودکشی اورباخ (MAST) چیست؟
این پرسشنامه با هدف ارزیابی تمایل به خودکشی در نوجوانان ساخته شده است.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای ثبات درونی و بیرونی است.
این پرسشنامه توسط چه کسی ساخته شده است؟
این پرسشنامه توسط اورباخ و همکاران ساخته شده است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه توسط اورباخ و همکاران ساخته شده است.
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت