پرسشنامه مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان پاکلک (SASA)
- توضیحات محصول
- دیدگاه ها (1)
- سوالات متداول
معرفی پرسشنامه مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان پاکلک (SASA)
این پرسشنامه به ارزیابی اضطراب اجتماعی در نوجوانان می پردازد.
این پرسشنامه دارای 28 سوال و دو مولفه ی:
- درک و ترس از ارزیابی منفی
- تنش و بازداری در برخورد اجتماعی می باشد.
روایی و پایایی پرسشنامه مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان پاکلک (SASA) تایید شده است.
اضطراب اجتماعی چیست؟
اضطراب اجتماعی یکی از انواع اختلالات روانی می باشد که در زمره فوبیای اجتماعی هم مورد بررسی قرار می گیرد. این اختلال تاثیر قابل توجهی بر عملکرد افراد دارد. فردی که مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی می باشد، عملکرد منفی ای در موقعیت های اجتماعی از خود نشان می دهد. از ویژگی های اصلی فردی که مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی می باشد، احساس ترس و واهمه از قرار گرفتن در موقعیت های اجتماعی است؛ این فرد از اینکه مورد ارزیابی منفی دیگران قرار بگیرد، می ترسد. مورد انتقاد واقع شدن، سرزنش شدن و مورد تحقیر و تمسخر قرار گرفتن و ... از ویژگی های بارز فردی است که تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی دریافت کرده است. اضطراب اجتماعی موضوع تحقیق بسیاری از پژوهش های روانشناسی بوده است، اما شاید بتوان گفت، این اختلال در رده سنی نوجوانان کمتر مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.
اضطراب اجتماعی در نوجوان
با اشاره بر تحقیقات کمی که در این زمینه انجام شده است، می توان اضطراب اجتماعی در نوجوانان را با مواردی همچون، نگرانی ها، ترس های نوجوانان، داشتن رفتار های اجتنابی در موقعیت های مختلف، در ارتباط دانست. برخی از نگرانی های اجتماعی نوجوانان در رابطه با عدم تایید شدن در میان همسالان یا هم کلاسی هایشان، نگرانی در مورد دریافت حمایت از سوی دوستان، نگرانی در مورد اینکه مبادا از جانب دوستانشان طرد شوند، یا دوستانشان بخواهند آن ها را مسخره کنند، نگرانی از اینکه مبادا مورد تحقیر و توهین به علت داشتن نقطه ضعف هایی قرار بگیرند و ... اشاره کرد.
اضطراب اجتماعی بر چه چیزهایی تاثیر می گذارد؟
بررسی ها حاکی از آن است که، اضطراب اجتماعی در اواسط دوره نوجوانی در نوجوانان شدت پیدا می کند. اگر نوجوانی دارای اضطراب اجتماعی باشد، نه تنها در موقعیت های اجتماعی دچار آسیب و لطمه می شود، بلکه اعتماد به نفس، عزت نفس نوجوان تحت تاثیر قرار می گیرد و این اضطراب ممکن است زمینه ساز اختلال افسردگی در نوجوان هم شود. علاوه بر آن خوب می دانیم که مشارکت در گروه های اجتماعی و داشتن دوست و برقراری ارتباط با همسالان، تاثیر زیادی بر خلق و خو و روحیه ی فرد دارد که با ابتلا به اضطراب اجتماعی این جنبه از زندگی اجتماعی نوجوان تحت تاثیر قرار می گیرد.
در صورت تمایل به ارزیابی اضطراب اجتماعی در نوجوانان، می توانید از مقیاس SASA استفاده کنید و به اطلاعات خوبی در این زمینه دست پیدا کنید.
پرسشنامه مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان (SASA) پاکلک چیست؟
این پرسشنامه به ارزیابی اضطراب اجتماعی در نوجوانان می پردازد.
آیا این پرسشنامه نمره گذاری دارد؟
بله، این پرسشنامه دارای نمره گذاری است.
آیا این پرسشنامه دارای اعتبار و روایی است؟
بله، این پرسشنامه دارای ثبات درونی و بیرونی است.
این پرسشنامه چند مولفه دارد؟
این پرسشنامه دارای 2 مولفه است.
این پرسشنامه چند سوال دارد؟
این پرسشنامه دارای 28 سوال است.
باتشکر
نظر خود را راجع به این فایل برای ما بنویسید.
شماره همراه و ایمیل شما به نمایش عمومی قرار نخواهد گرفت